Воскресенье, 28.04.2024, 10:06
Приветствую Вас, Гость
Главная » 2015 » Январь » 22 » ВІДЗНАЧЕННЯ У 2015 РОЦІ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
13:42
ВІДЗНАЧЕННЯ У 2015 РОЦІ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ



 

Українська мрія – єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити Україну – цю прекрасну землю всі її так звані сусіди, прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясних обрисів.

Так сталося на початку 1918-го року. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. І так відбувається з початку 2014 року й по сьогодення.

Після подій 2013-го – 2014-го року, «Революції Гідності» і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України «братнім російським народом», відповідно до Указу Президента України             № 871/2014 від 13-го листопада 2014-го року, святу повернули колишню назву. «Відзначати щорічно 22 січня – у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки – День Соборності України. Внести до Указу Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят» зміну, виключивши абзац другий статті 1.» – йдеться в Указі.

«Запорізький обласний центр культурного розвитку «Парнас» на виконання Указу Президента України від 22 грудня 2014 року № 948/2014 «Про відзначення у 2015 році Дня Соборності України», з нагоди 96-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки та з метою належного відзначення у 2015 році Дня Соборності України, виховання у громадян почуття патріотизму і гордості за свою державу 22 січня 2015 року провів культурно-мистецьку акцію для широкої аудиторії.

22 січня 2015 року Центр підбив підсумки та оголосив результати другого етапу міжнародного літературного конкурсу «Увесь мир в руках», присвяченого темам миру та миротворення. Під час другого етапу конкурсу, що тривав чотири місяці, пошановувачі літературного слова мали можливість ознайомитися з авторськими творами конкурсантів, що розміщені на сайті конкурсу: http://mirnoenebo.ucoz.com/.

Переможцем проміжного етапу конкурсу члени журі визнали автора «Рута» із твором «Це заліт». У номінації «Читацькі симпатії» перемогу здобув автор «Льова Давидов» із твором «У дорогу із щастям і молодістю».

Переможці другого етапу конкурсу нагороджені грамотами, цінними подарунками від спонсорів Центру та авторськими роботами художника-баталіста Олексія Данилова.

 

Під час культурно-мистецької акції у картинній галереї Центру у рамках антивоєнного благодійного проекту «Мирне небо» широкій аудиторії були представлені нові твори художника-баталіста Олексія Данилова, написані ним за подіями «Революції Гідності» та неоголошеної війни Росії проти України – картини: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!» і «Із Сірком-до Перемоги!». Автор розповів присутнім про те, що саме він хотів донести до людей сюжетами картин, поєднавши у них славні подвиги давніх і сучасних українців.

 

У цей День «Запорізький обласний центр культурного розвитку «Парнас» вітає весь Український Народ із цим Святом! Бажаємо Нам всім Миру, Єдності і Cвободи, що роблять Нас гідними нащадками наших батьків!

 

Слава Україні! Героям Слава!

Просмотров: 415 | Добавил: Даник | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: