Пятница, 03.05.2024, 04:34
Приветствую Вас, Гость
Главная » 2014 » Август » 28 » 23-річниця Дня Незалежності України
07:38
23-річниця Дня Незалежності України
 
23-річниця Дня Незалежності України
 

Громадська організація «Запорізький обласний центр культурного розвитку «Парнас» вітає всіх українців, як тих, хто живе в Україні, так і тих, хто проживає за її межами, із найвеличнішим державним святом – Днем Незалежності України!

 

http://youtu.be/ADsVa5uOFYc

20 серпня 2014 року Центр провів культурно-патріотичний захід до відзначення 23-річниці Дня Незалежності України.

Захід відбувся у лекційній залі Музею історії запорозького козацтва Національного заповідника «Хортиця» та зібрав багатьох діячів культури Запорізького краю.

 

 

У вступному слові Віце-Президент Правління Центру Денис Кучеренко зазначив, що 24 серпня 2014 року є найсимволічнішим Днем Незалежності України за всі 23 роки його відзначення у нашій державі. Також підкреслив, що у ХХ столітті, чи не найскладнішому в історії людства, міжнародна спільнота прийшла до розуміння того, що мир є однією з найвищих загальнолюдських цінностей. Саме підтримання міжнародного миру та безпеки визнано найпершою і найважливішою метою Організації Об’єднаних Націй, а поступовий перехід людства від культури насильства і війни до культури ненасильства й миру став тим чинником, який дав можливість людству вберегтися від самознищення, зменшити людські страждання та створити передумови для безпечного і якісного розвитку людини.

Діячі культури висловили свої почуття і міркування про «Майдан» та «Революцію Гідності», про те, що вони дали українській державності та українському народові. Обговорили події, що відбуваються на Сході країни та одностайно засудили політику агресії Російської Федерації проти України.

Денис Кучеренко підкреслив, що незважаючи на етнічну різноманітність, на всі внутрішньополітичні та соціальні потрясіння, після «Майдану» та «Революції Гідності» українському народові у своїй мудрості вдалося зберегти мир усередині країни, толерантність, повагу до життя людини, утриматися від пролиття крові. Проте, з початку 2014 року і дотепер Російська Федерація підступно намагається нав’язати Україні «насильницький мир і війну». Тому саме сьогодні у загальнолюдському процесі пошуку мирного співіснування держав і народів Україна посідає провідне місце.

 

 

Художник-баталіст Олексій Данилов звернув увагу присутніх на те, що Центр «Парнас», реалізуючи антивоєнний благодійний проект «Мирне небо», протягом останніх років на всіх культурних заходах доносив до українського суспільства та представників влади позицію про те, що нам всім разом слід зосередитися на недопущенні війни. Пригадав, що ще у 2011 році передав у дар Музею історії запорозького козацтва символічну картину «Не буди лихо, поки воно тихо». Також художник представив присутнім свою картину, присвячену авіакатастрофі малайзійського «Боїнга-777», що відбулася 17 липня 2014 року на сході Донецької області України.

 

 

Під час зустрічі митців звучали патріотичні рядки поезій українського генія свободи Тараса Шевченка. Представники Запорізького міського клубу авторської пісні «Острівець» читали власні поезії та патріотичні вірші інших поетів.У дар музею історії запорозького козацтва Олексій Данилов передав картину «Україна нездоланна», написану ним за подіями «Майдану» та «Революції Гідності». Художник розповів присутнім, що спонукало його на створення даної роботи та почуття, з якими він створював картину.

 

 

Учасники заходу наприкінці зустрічі дійшли спільного висновку, що сьогодні дуже важливо визначити, дослідити і представити як усередині країни, так і за її межами ті історичні витоки, з яких формувалася культура миру в Україні, її історичну роль і цінність для сучасної України і світу. Також підкреслили, що особлива роль у цій місії лежить саме на діячах культури.

 

 

Центр висловлює подяку Асамблеї діячів культури Запоріжжя, Запорізькому міському клубу авторської пісні «Острівець», адміністрації Музею історії запорозького козацтва Національного заповідника «Хортиця», Запорізькій обласній державній телерадіокомпанії та усім діячам культури Запорізького краю за сприяння яких відбувся цей культурно-патріотичний захід, присвячений відзначенню 23-річниці Дня Незалежності України.

http://youtu.be/ADsVa5uOFYc

Просмотров: 555 | Добавил: Даник | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: